Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari
Showing posts with label makan sedap melaka. Show all posts
Showing posts with label makan sedap melaka. Show all posts

Pencari Makan Travel Food Roti Canai Kayu Arang Bakar Melaka

5 comments
Assalamualaikum..

Tak settle lagi post gua port makan sedap Melaka...

Nie port yang gua cuba terjah hampir 3 kali...

Akhirnya gua temui the right place port makan sedap Melaka.. Roti Canai Arang Bakar Melaka...

Pasti ramai dah tengok di Jalan-Jalan Cari Makan...

Gua pergi sebelum keluar JJCM TV3 lagi..

Akak yang amek order yang cukup peramah siap cakap...

Tengah hari nieh jangan lupa tengok tv3 tau..  Jalan-jalan cari makan keluar...

Gua memula tak percaya.. Takkan baru jumpa kedai famous nieh?? Rupanya port makan-makan untuk pencari makan bagi gua maseh terbentang...

Jadi tak salah untuk kita berkongsi pasal ramai lagi port yang belum diterjah orang.. Mungkin ada tapi ramai yang tidak berkongsi...

Berbeza bukan?? Dah-dah mengarut lak gua nieh...

Apa beza gerai nieh dibandingkan dengan gerai biasa??? Tak der beza.. Cuma perbezaan pada pandangan mata gua...

Dapur bakar untuk menggoreng Roti Canai & telor menggunakan kuali yang dibakar menggunakan arang bakar...

Serious.. Nie bukan omong-omong kosong.. Namun ia adalah apa yang pemilik gerai untuk mengekalkan kelainan namun kesedapan roti tidak terkurang enaknya....

Jadi, pada lu orang yang bercuti orang melancong ke Melaka lu orang kena terjah port makan nieh!!!

Yups.. Bukan sahaja ada roti canai.. Tapi siap ada Nasi Lemak... Kueh Mueh kampong..

Paling besh gua menerjah ada kueh putu mayam di pagi hari!!!

Dah gua xmo sembang banyak.. Lu orang nikmati beberapa gambar yang gua telah snap untuk tatapan lu orang...

Dapur Arang Bakar Roti Canai & Telor Goyang


Dapur Arang Bakar Roti Canai

Roti Canai Tampal Telur

Roti Canai Arang Bakar Cheng Melaka

Putu Mayam Sedap

Lokasi kedai Roti Canai Kayu Arang
Facebook : Roti Canai Kayu Arang
ALamat : Lot N/T 461,Jalan Malim,Bachang 75250,Melaka
Contact : 016-661 2434






Travel Food Pencari Makan Mee Bodoh Tengkera Melaka

7 comments

Assalamualaikum...

Fuh... Lain macam header.. Serious..

Melaka banyak port makan, bagi pengemar & pencari makan macam wa..

Kali nieh wa menerjah Mee Sup Tengera atau lebih dikenali oleh orang Melaka Mee Bodoh..

Memang bodoh Mee, Bihun Keaw Tiaw...

Lu orang yang kaki meronda & jalan-jalan or melancong ke Melaka..

Kalo lu orang tak pergi menerjah sekali gerai nie.. Gua rasa lu orang memang rugi la...

Bukan lu orang rugi apa... Rugi tak melihat sendiri 'kebodohan' mee sup yang dinikmati ramai orang sehingga ada yang sanggup berdiri menanti meja kosong..

Selain dari MEE Bodoh, minuman Air Mata kucing dapat menyejukkan badan.. Menu 2 yang lu orang wajib cuba jika lu orang sampai MELAKA.

Nampak?? Walau rupanya 'bodoh' kenikmatan cuba dinikmati oleh ramai orang..

Serious port nieh memang ngetop pasal tak silap gua mula operasi sejak 1982.. ( Gila lama tueh... )

So, lu orang nikmati beberapa gambar Mee Bodoh Tengkera Melaka nieh...

Makan Sedap Melaka


Laluan Hadapan Mee Bodoh


Sign Board Mee Bodoh


Mee Hoon Bodoh


Keaw Tiaw Bodoh


Licin Habis

Mee Bodoh Sedap
video




Travelog Makan Air Bakar Arang Malim Melaka

5 comments
Assalamualaikum....

Makan-makan pencari makan masih di Melaka... ( wa kan cakap seminggu di Melaka.. )

Oklah.. Nieh port makan untuk yang nak merasa kelainan air minuman yang dibakar menggunakan kayu arang...

Serious wa memula minum memang terasa kelainan air yang diorder..

Gerai nieh betul-betul belakang Caltex Jalan Malim Jaya Melaka..

Hasil dari terjahan dengan pak mertua & ipar wa pergi leh tahan gak.. Kedai pun ramai orang...

Menu pilihan tiada yang lain cuma Air yang dimasak menggunakan Arang bakar pada gua memang kelainan dibawa pemilik kedai.

Nasi Lemak pelbagai pilihan..

Nasi Lemak Telor Goreng
Nasi Lemak Ikan Bilis
Nasi Lemak Kangkung ( Menu biasa orang Melaka )
Mee Goreng

Kedai Makan Sedap Melaka


Mesin Air Arang Bakar

Nasi Lemak

Menu Sarapan Gua

Mee Goreng Panas-panas