Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari
Showing posts with label kedai makan sedap bandar baru bangi. Show all posts
Showing posts with label kedai makan sedap bandar baru bangi. Show all posts

Restoran Chan Abdullah & Kenalan dari Sabah

0 comments
Assalammualaikum....

Perghhh.... Pada wa , agak ramai gak yang terjah makan tengah hari kat Restoran Chan Abdullah ni..

Wa dok ingat malam je ramai..

Pada wa, menu pilihan makanan yang untuk dipilih dah macam menu makan malam..

Menu masakan yang kami tempah tak kurang rasanya..

Yang paling penting minyak bijan & bawa putih tidak terasa yang amat..

Minyak bijan pada sesetengah orang ia memotong selera untuk meneruskan rasa kenikmatan makanan itu...

Memang service pada wa cukup pantas gak mereka beraksi..

Wa pasti berkungfu tukang masak ketika mendapat order..

Kerana makanan yang ditempah pantas penghantaranya..

Cukup dengan lapar yang menjengah.. Tanpa segan silu semua terjah apabila makanan dihidangkan..

Semoga berjumpa lagi kenalan dari Sabah ketika berkunjung ke Semenanjung lagi bah....

Jom nikmati beberapa gambar yang telah di 'snap' oleh Izami Raja Makan....












Kopi Jalanan Rasa Tidak Mengecewakan

0 comments
Assalamualaikum...
Owner Pirate Coffee Inspen Bangi

Amacam lu orang rindu tak dengan wa???

Hehehee... Oklah.. Ramai biasa minum di Starbucks & kedai-kedai kopi yang banyak di pasaran sekarang...

Kopi jalanan sekarang tidak kurang hebatnya....

Jom layan video short wa bikin untuk diorang



Pirate Coffee Inspens Bangi antara gerai yang wa terjah untuk menikmati Kopi yang dihidangkan oleh anak muda iaitu Tuan Lee jolokan nama....

Berhadapan dengan Inspen Bangi , Lee membuka gerainya untuk dinikmati oleh warga Bangi, & Putrajaya untuk menikmati sendiri aroma Kopi & Tea yang disediakan..

Pada lu orang yang nak menikmati sendiri keenakan Coffee Pirate ni lu orang boleh terjah di hadapan Inspen Bangi..

Pada lidah wa... Coffee yg dihidangkan tidak kurang lemaknya..

Ni di antara yang ngetops lu orang boleh pilih..

Ikutkan menu, pilihan wa ingat ada 20++ juga menu untuk lu orang menom...

Nie yang menjadi pilihan utama pengunjung ke gerai Pirate Coffee Inspen Bangi

Green Tea Vanilla
Hazelnut
Hazelnut Chocolate
Strawberry Vanilla
Mocha

Green Tea

Pada wa.. Keharuman tea selain dari bau rasa dia juga memecah lidah lu orang waktu lu orang menyedut pertama kali tea nie. Selain wangi pada bau, wangi pada rasa membuat penggemar tea WAJIB cuba..

Hazelnut

Memang terasa bau kacang.. Rasa pada lidah wa hazelnut tidak kurang rasanya.. Dicampur dengan mix milk yang dicurah pada setiap minuman yang di tempah.. Membuat kelemakan Hazelnut & milk bercampur membuat semakin enak di minum....


Hazelnut Chocolate

Pada rasa lidah wa, pemilik perlu mengurangkan sedikit or extrakan sikit hazelnut. Rasa chocolate menguasai rasa hazelnut.. Jika di mix dengan betul pasti ia semakin enak & lemak digandingkan bersama....

Strawberry Vanilla

Walaupun pada mulanya wa agak keberatan untuk menikmati minuman nie. Owner memaksa wa menikmati sendiri keenakan Strawberry & Vanilla.. Wa bukan apa.. Risau over manis wa memang fail...

Tetapi telahan wa salah.. Mix yang sebati dengan bahan campuran 'rahsia' wa begitu menikmati minuman nie..

Paling laku keras & menjadi rebutan anak-anak wa waktu di bawa pulang untuk diminum bersama...

Mocha

Antara minuman penggemar kopi di Malaysia... Ni pada wa cukup rasa di dengan kopi yang dibland sendiri.. Dimix dengan susu kocak.. Pergh.. Meletops beb... Ini tekak n lidah wa.. Lu orang nak rasa lu org better terjah sendiri....

So, pada lu orang yang berhampiran Putrajaya , Bangi & Abu Bakar Baginda. Port minum sedap lu orang wajib terjah...

Pirate Coffee Inspen Bangi , landmark memang mudah.... Inspen Bangi ataupun Gate 1 Putrajaya.. Betul-betul brother kita ni buka gerai tepi jalan jer...

Pada penggemar Coffee wa suggest lu orang test minuman kat sini pulak.....

Untuk follow update mereka, lu orang leh terjah

Instagram : Pirate Coffee Inspen Bangi
                   #piratecoffeeinspenbangi

Contact person untuk tempahan sewaktu mesyuarat...

Lee

01133104610

Free Delivery
Min 5 cups...  
Sila ambik perhatian!!! 
Khas untuk kawasan berdekatan sahaja...

tiada delivery charges dikenakan... 
Hanya bayar duit coffee ☕ anda sahaja!!! 
Kawasan berdekatan seperti 

 🙌Presint 14 
🙆Presint Diplomatik 
🙌Kg.Dato Abu Bakar Baginda 
🙆INSPEN 
🙌INFRA


Wa & Owner

5 Bungkus bakkk ang

Kusyuk Owner

Kesibukan Melanda

Customer Menanti Coffee mereka disediakan


MElihat menu untuk tempahan








 

Nasi Baryani Gam Bangi VS Pencari Makan

2 comments
Assalamualaikum....

Fuuhh... Baryani lagi... Hahahaha... Nie pasti buat lu orang pening kan...

Kemarin Baryani hari nie Bayani...

Kemarin wa terjah KLUANG, Johor.. Nie Johor tapi di bawa berdagang ke BANDAR BARU BANGI..

Pada wa, Bangi antara 'syurga' makanan halal... Jadi, lu orang takkan pening kepala apabila sampai untuk bercuti, ataupun lu orang berkursus... Cuma kureng, sedap banget bergantung pada rezeki & kerajinan lu orang cari blog wa PENCARI MAKAN....

Ok lah... Tanpa berlengah panjang... Lu orang yang kaki Baryani pasti akan mencari menu yang best terutama KAMBING!!!

Yergh.. Wa memang keterujaan apabila menu yang disediakan KAMBING.... So, kedai yang wa terjah nie... Memang disediakan menu kambing dan lauknya pun ada....

So, wa melantak dengan penuh sopan santun... Lauk kambing yang di masak empuk, mudah dimakan... Keenakkan terasa hingga ke tulang...

So, pada peminat Beriani Gam... Wa memang suggest lu orang terjah Restoran Anje Beriani Gam , di Bandar Baru Bangi...

Pasti lu orang terngiang-ngiang akan keenakan beriani beserta Nasi yang sedap enak walau di makan tanpa kuah beriani....


Nie details kedai yang lu orang boleh terjah....


Address: No. 15, Jalan SS 15/1C, 43560 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia.

Telephone: +603 8926 8061

Opening Hours: 1030 - 2230 Daily
Restoran Anje ( Pemilik asal gambar http://venoth.blogspot.com )



Ayam Beriani

AYam Kampung Baryani

Kambeng Favorite ku

Harga Makanan

Harga Makanan