Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

VLOG FOOD Kelantan Food | GINGER TEA QUAILS EGGS

0 comments




VLOG #4 Kelantan Food | Banjaran Titiwangsa Malaysia

0 comments
Makan dan Melancong ke Kelantan.



Kawasan WAJIB Dilawati Banjaran TITIWANGSA





Kami Dah Berpindah

0 comments

Temui Kami di www.pencarimakan.com



Kambing Bakar & Pencari Makan

0 comments
Assalammualaikum...

Wah.... Semakin sebok wa nak share lokasi makan dengan lu orang..

Lu orang penggemar kambing bakar? Grill??

Ok semalam wa berpeluang terjah port makan Grill Kambing di Subang Bestari..

AA Super Grill..... ( Mok Kito Maroh Jual Mahal )

Perjalanan dari Putrajaya mengambil masa 54 minit berdasarkan waze..

Boleh tahan lokasi wa terjah kali ni punya jauh... Hahahaha..

Disebabkan kambing bakar wa terjah jua.....

Alhamdllh... Sesampai wa di lokasi, wa pon tak pasti lokasi yang wa arrive betul ke tak..

Pusing punya pusing.. Landmark dia Tart Nasi Ayam lu akan jumpa gerai AA Super Grill nie...

Sesampai wa disambut dgn karpet merah.. Ahahaha.. Wa disambut oleh owner yg muda belia Tuan Lam..

Terus wa di 'paksa' makan kambing untuk dinner wa sefamily malam semalam.....

Wa apa lagi.. Order 2 set untuk di jamah bersama keluarga...

1 Set kambing grill 200+- gram pada harga RM10 Free Roti Bakar..

Roti yang dibakar terasa butter & lembut...

Kambing yang dipotong nipis memudahkan aku & anak-anak menjamu selera...

Jannah macam biasa... Makan roti sebab lembut beb roti dia.. ( Itu pun lepas separuh Jannah takmo makan tue yang wa rasa... )

Sos Black paper yg diadun sendiri.. Walau pada mata kasar wa cair.. Namun superb beb... Serious 1st impression wa..

Takder apa la sos black paper dia.. Hahaha.. Sekali wa makan... Amek kawwww... Mantop beb...

Setelah selesai wa lantak sepiring set kambing grill nie....

Wa pack 3 bungkus Kambing Frozen ( 1pack 200gram +- RM 10 Sahaja ) + 2 Botol Sos Black Paper ( RM5/botol )...

Pada lu orang yang area Subang & berdekatan... Jauh dekat Lembah Klang...

Lu penggemar Kambing Bakar....?

Lu wajib port makan sedap Kambing Grill Bakar di Subang Bestari AA Super Grill...

Ni port rasmi diorang lu orang boleh
LIKE, FOLLOW

AA Super Grill
MOK KITO MAROH JUAL MAHAL

Facebookhttps://www.facebook.com/aasupergrill/
Instagram : www.instagram.com/aa.supergrill

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu Sahaja
Ahad - Tutup Masa bersama Family

Juga menerima tempahan katering & delivery door-door..

Maklumat lanjut Call Bro Lam :

019 - 634 0294

Jom nikmati beberapa gambar yang wa snap & perkongsian bro Lam sendiri


Owner & wa 



Anak wa Jannah tak sabar nak sambar Roti Bakar

Kambing Bakar & Sos Black Paper Homemade






Nampak je ni lu di port yg betul






Restoran Chan Abdullah & Kenalan dari Sabah

0 comments
Assalammualaikum....

Perghhh.... Pada wa , agak ramai gak yang terjah makan tengah hari kat Restoran Chan Abdullah ni..

Wa dok ingat malam je ramai..

Pada wa, menu pilihan makanan yang untuk dipilih dah macam menu makan malam..

Menu masakan yang kami tempah tak kurang rasanya..

Yang paling penting minyak bijan & bawa putih tidak terasa yang amat..

Minyak bijan pada sesetengah orang ia memotong selera untuk meneruskan rasa kenikmatan makanan itu...

Memang service pada wa cukup pantas gak mereka beraksi..

Wa pasti berkungfu tukang masak ketika mendapat order..

Kerana makanan yang ditempah pantas penghantaranya..

Cukup dengan lapar yang menjengah.. Tanpa segan silu semua terjah apabila makanan dihidangkan..

Semoga berjumpa lagi kenalan dari Sabah ketika berkunjung ke Semenanjung lagi bah....

Jom nikmati beberapa gambar yang telah di 'snap' oleh Izami Raja Makan....












Asam Pedas Hajah Rahmah Bukit Katil Melaka

1 comments
Assalamualaikum...

Kemarin wa berkesempatan ke Melaka atas urusan kerja...

Sempat bos wa minta bawa port makan Hajah Rahmah Bukit Katil..

Lu bayangkan, kalau bos wa tanya port makan Hjh Rahmah wa tak tau..?

Kompom jatuh martabat wa sebagai food blogger ahahahahaha..

Wa memang selalu dapat cadangan untuk terjah kawasan ni... Tapi biasalah.. Kalau wa lalu sana time lunch hour memang pack bang...

So, memang wa setakat lalu jer la... Wa kalau pergi sorang or dengan kengkawan memang wa terjah... Banyak kali lalu wa memang bawa family, agak padat pada wa untuk mencari makan & seating dalam satu masa...

Selesai je arrive depan kedai Hjh Rahmah, wa tanya boss wa. "Betul ke bos kedai ni? "

Ha!! Betul.. Pandai pun NIZAM.. Mak ai... Bangga kejap wa.. Malu la beb kedai makan MELAKA wa tak tau kedai.. HAahahahahaha...

Nak-nak kalau terjah RESTORAN ASAM PEDAS SEDAP MELAKA wa tak tau.

Menu sini, lu turun.. Lu hajatkan siap-siap nak makan asam pedas... Pasal menu UTAMA kedai Hj Rahmah Asam Pedas Sedap Melaka.

Wa tak pasti mana satu 'tokey' kedai Hjh Rahmah.. Pasal wa pergi tak perasan 'hjh' kawasan casier.. Heheehehehe..

So, menu makanan wa...

Asam Pedas Jenahak.
Nasi Putih
Kobis masak lemak..
Ketam Goreng
Udang Goreng


Boss Wa yang payong menu lunch




Kopi Jalanan Rasa Tidak Mengecewakan

0 comments
Assalamualaikum...
Owner Pirate Coffee Inspen Bangi

Amacam lu orang rindu tak dengan wa???

Hehehee... Oklah.. Ramai biasa minum di Starbucks & kedai-kedai kopi yang banyak di pasaran sekarang...

Kopi jalanan sekarang tidak kurang hebatnya....

Jom layan video short wa bikin untuk diorang



Pirate Coffee Inspens Bangi antara gerai yang wa terjah untuk menikmati Kopi yang dihidangkan oleh anak muda iaitu Tuan Lee jolokan nama....

Berhadapan dengan Inspen Bangi , Lee membuka gerainya untuk dinikmati oleh warga Bangi, & Putrajaya untuk menikmati sendiri aroma Kopi & Tea yang disediakan..

Pada lu orang yang nak menikmati sendiri keenakan Coffee Pirate ni lu orang boleh terjah di hadapan Inspen Bangi..

Pada lidah wa... Coffee yg dihidangkan tidak kurang lemaknya..

Ni di antara yang ngetops lu orang boleh pilih..

Ikutkan menu, pilihan wa ingat ada 20++ juga menu untuk lu orang menom...

Nie yang menjadi pilihan utama pengunjung ke gerai Pirate Coffee Inspen Bangi

Green Tea Vanilla
Hazelnut
Hazelnut Chocolate
Strawberry Vanilla
Mocha

Green Tea

Pada wa.. Keharuman tea selain dari bau rasa dia juga memecah lidah lu orang waktu lu orang menyedut pertama kali tea nie. Selain wangi pada bau, wangi pada rasa membuat penggemar tea WAJIB cuba..

Hazelnut

Memang terasa bau kacang.. Rasa pada lidah wa hazelnut tidak kurang rasanya.. Dicampur dengan mix milk yang dicurah pada setiap minuman yang di tempah.. Membuat kelemakan Hazelnut & milk bercampur membuat semakin enak di minum....


Hazelnut Chocolate

Pada rasa lidah wa, pemilik perlu mengurangkan sedikit or extrakan sikit hazelnut. Rasa chocolate menguasai rasa hazelnut.. Jika di mix dengan betul pasti ia semakin enak & lemak digandingkan bersama....

Strawberry Vanilla

Walaupun pada mulanya wa agak keberatan untuk menikmati minuman nie. Owner memaksa wa menikmati sendiri keenakan Strawberry & Vanilla.. Wa bukan apa.. Risau over manis wa memang fail...

Tetapi telahan wa salah.. Mix yang sebati dengan bahan campuran 'rahsia' wa begitu menikmati minuman nie..

Paling laku keras & menjadi rebutan anak-anak wa waktu di bawa pulang untuk diminum bersama...

Mocha

Antara minuman penggemar kopi di Malaysia... Ni pada wa cukup rasa di dengan kopi yang dibland sendiri.. Dimix dengan susu kocak.. Pergh.. Meletops beb... Ini tekak n lidah wa.. Lu orang nak rasa lu org better terjah sendiri....

So, pada lu orang yang berhampiran Putrajaya , Bangi & Abu Bakar Baginda. Port minum sedap lu orang wajib terjah...

Pirate Coffee Inspen Bangi , landmark memang mudah.... Inspen Bangi ataupun Gate 1 Putrajaya.. Betul-betul brother kita ni buka gerai tepi jalan jer...

Pada penggemar Coffee wa suggest lu orang test minuman kat sini pulak.....

Untuk follow update mereka, lu orang leh terjah

Instagram : Pirate Coffee Inspen Bangi
                   #piratecoffeeinspenbangi

Contact person untuk tempahan sewaktu mesyuarat...

Lee

01133104610

Free Delivery
Min 5 cups...  
Sila ambik perhatian!!! 
Khas untuk kawasan berdekatan sahaja...

tiada delivery charges dikenakan... 
Hanya bayar duit coffee ☕ anda sahaja!!! 
Kawasan berdekatan seperti 

 🙌Presint 14 
🙆Presint Diplomatik 
🙌Kg.Dato Abu Bakar Baginda 
🙆INSPEN 
🙌INFRA


Wa & Owner

5 Bungkus bakkk ang

Kusyuk Owner

Kesibukan Melanda

Customer Menanti Coffee mereka disediakan


MElihat menu untuk tempahan








 

Sengkuang Cina Ngaku ArrowHead Limited Edition Chinese New Year

0 comments
Assalamualaikum....

Wa kelmarin baru bawa wife pi cari barang untuk kegunaan umah mak wa..

Plan nak beli  barang... Tapi skali wa yang ternampak..

Sengkuang Cina / Ngaku/ Arrow Head banyak nooo nama menantang nieh... Tapi nak jumpa 1 tahun sekali ja...

Wa bukan kaki mencari pun menatang nie..... Kalau ada beli la... Wife wa sengih je bila wa cakap nak beli..

Snek yang sihat untuk anak-anak dari bagi snek yang dok ada juai kat kedai... Betui dak?? Hat tak setuju tak tau la wa.. Sama ada tak pernah makan atau memang suka MSG yg dok ada dalam jajan yang bebudak suka makan..

Dengan Sengkuang Cina / Ngaku/ Arrow Head leceh dia ampa kena kopek buang kulit luaq...

Kemudian kena gesek haluih-haluih kalu nak sedap makan.. Nak makan kasaq-kasaq bukan apa...

Takut nanti dia tak rangup.. Kenikmatan tue kurang la sikit..  ( Makan pun kena ada nikmat gak bro )

Makan x feel. Rasa Sengkuang Cina / Ngaku/ Arrow Head ampa tak dapat nimati kelaianan..

Mau tak lain.. Nak jumpa setahun sekali bakkk ang....






Hasil selepas gorengan jangan ditanya.... Wa lupa nak snap pasal tak sabaq nak makan.. beriya wa potong nipis-nipis...

Dah penat potong nipis.. Goreng lak lagi.. Wa terus ngap...